Εορτολόγιο

" Λύσεις αποφυγής της κρίσης "


Είμαστε χαμένοι.
Κοιτάμε δεξιά καμιά ελπίδα.

Κοιτάμε αριστερά καμία ελπίδα.

Κοιτάμε στην μέση καμία ελπίδα.

Έχουμε έναν βαριά χτυπημένο στα χέρια μας, (Ελλάδα)  και η πρώτη μας αντίδραση είναι πανικός, κοιτάμε δεξιά  αριστερά, σε όλα τα σημεία για να βρούμε κάποιον να μας βοηθήσει.
Είναι αντίδραση πανικού και χρειάζεται ηρεμία για να αντιμετωπίσουμε το περιστατικό , όσο είμαστε σε κατάσταση πανικού δεν λύνουμε καμία δύσκολη κατάσταση.

Εγω΄είμαι ένας απλός άνθρωπος χωρίς ιδιαίτερη μόρφωση παρακολουθώ τις εξελίξεις με προσοχή και βλέπω πως είμαστε σε κατάσταση πανικού.
Δεν ανήκω αυτή την στιγμή σε κανένα κόμμα σε καμία παράταξη γιατί κρίνω πως είναι πολυτέλεια να υποστηρίζω κάποιον αυτή την δύσκολη στιγμή.

Το μόνο που χρειάζεται είναι εθνική ομοψυχία, να τρέξουμε όλοι για έναν σκοπό, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας καλοί και κακοί, πλούσιοι και φτωχοί, για να φύγουμε απ την κρίση .
Δεν είναι τεράστιο εγχείρημα να αποφύγουμε την κρίση αρκεί να είμαστε ενωμένοι.

Η πρόταση μου είναι απλή.

Υπάρχουν τα προβλήματα ένα δύο τρία και ούτω καθ εξής, που πρέπει να δούμε και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε.


Χωρίς εκβιασμούς και ψευτομαγκιές να πείσουμε την Ευρώπη (και για δικό της συμφέρον) που μας δανείζει όλα αυτά τα χρόνια, να σταματήσουμε να πληρώνουμε το χρέος μας μέχρι να σταθούμε στα πόδια μας και μετά με επιτόκιο το πιο χαμηλό που αρμόζει στην αλληλεγγύη που έχει στο DNA της να το αποπληρώσουμε.
Να μην φύγουμε από το euro
αλλά να εκδώσουμε ένα εσωτερικό νόμισμα σωτηρίας, (κάτι σαν ένα εκσυγχρονισμένο κουπόνι), το οποίο να  λειτουργεί μόνο για τους πραγματικά ασθενέστερους, με πρωτοβουλίες Ελληνικών επιχειρήσεων και θα έχει αντίκρισμα μόνο σε Ελληνικά προϊόντα και μόνο σε είδη πρώτης ανάγκης .


Να συνεννοηθούμε με κάποιο τρόπο οι Έλληνες φτωχοί πλούσιοι ιδρύοντας ένα κέντρο που με γρήγορες διαδικασίες χωρίς σκοπιμότητες όπου το προσωπικό του να αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα διεξάγοντας δημοψηφίσματα είτε χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο είτε με κάλπες, για ζητήματα που πρέπει να παρθούν σημαντικές αποφάσεις και να τις εκτελεί μετά το πολιτικό προσωπικό.

Να μικρύνουμε το Δημόσιο στο ελάχιστο αλλά οι άνεργοι απολυμένοι υπάλληλοι να μπορούν άμεσα να απασχοληθούν σε κέντρα ανάπτυξης (τι να την κάνουν την δουλειά αν στην πορεία δεν θα πληρώνονται;) όπου θα αμείβονται  απ' το Εθνικό Νόμισμα Σωτηρίας όπως και όλοι οι άνεργοι ..... Έχουμε τόσα χέρια που μπορούν να δουλέψουν για την ανάπτυξη της Ελλάδος και κάθονται σταυρωμένα .

Μυαλά υπάρχουν
Τόσοι και τόσοι επιστήμονες σε όλους τους κλάδους να διεξάγουν μελέτες για την αναπτυξιακή μας πολιτική που με διαδικασίες (fast track) να περνούν σε εφαρμογή .

Και άλλες λύσεις που μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αρκεί να υπάρχει Εθνική ομοψυχία , συνεργασία, χωρίς να τα βάζει η μια ομάδα με την άλλη ....
Πρέπει να καταλάβουμε ότι το συμφέρον όλων μας είναι να είμαστε ενωμένοι και με θυσίες , δουλειά , υπερηφάνεια για την χώρα μας , μπορούμε να πραγματοποιήσουμε πολλά και να αφήσουμε άφωνη όλη την Ευρώπη ξανά.

1 σχόλια

Ανώνυμος

Πολύ σωστά τα λες φίλε αλλά ποιός θα οργανώσει τέτοιες προτοβουλίες ;

Δημοσίευση σχολίου